63

Extinction Rebellion wil vrijdag lockdown voor Schiphol

Actievoerders van Extinction Rebellion gaan vrijdag de toegang tot de terminals op Schiphol blokkeren. De klimaatactiegroep protesteert zo tegen de voorkeursbehandeling die de luchthaven tijdens de lockdown krijgt.

Extinction Rebellion wijst erop dat de overheid voortdurend een uitzondering maakt voor Schiphol. “Zo mag Schiphol de stikstofnormen blijven overschrijden, hoeft zij geen milieuvergunningen aan te vragen en wordt er geen belasting op kerosine geheven.”

Ondertussen houden luchtvaartbedrijven wel hun hand op bij de overheid tijdens de coronacrisis. Europese overheden hebben dit jaar ten minste 37,3 miljard euro aan steun aan de vliegtuigmaatschappijen beloofd. De Nederlandse overheid kwam met een steunpakket van 3,4 miljard euro voor KLM.

“Schiphol is één van de grootste vervuilers van Nederland, en alle kosten hiervan worden afgewenteld op de samenleving”, stelt Armando van Vlastuin van Extinction Rebellion. De actiegroep is van plan ‘volledig coronaproof’ te demonstreren. Deelnemers aan de actie moeten anderhalve meter afstand houden en een mondkapje dragen.

Geef een reactie

Laatste reacties (63)