Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreem-rechts demonstreert voor Wilders

  •  
20-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
467 keer bekeken
  •  
extreemrechts_300.jpg
PVV-leider riep achterban op naar rechtbank te komen
Onder de demonstranten die zich bij aanvang van de rechtszaak tegen Geert Wilders voor het gerechtsgebouw in Amsterdam verzamelden bevonden zich notoire extreemrechtse figuren.
Geert Wilders had zijn achterban opgeroepen naar het gerechtsgebouw te komen. Schattingen van ooggetuigen liepen uiteen van enige tientallen tot honderden demonstranten. Onder hen bekende neo-nazi’s en andere extreemrechtse figuren. De onderzoeksgroep Kafka ontwaarde onder meer Martijn Jansen, een Rotterdammer die zich op internet bedient van de nick ‘Ziekvanjoden’ en al langer betrokken is bij extreemrechtse partijen als de Nationale Alliantie.  Ook aanwezig was de antisemiet Joseph Adolf Heitmann, zelf reeds veroordeeld omdat hij homo’s en zwarten op internet uitmaakte voor ‘kruipende dieren’. Ook ex-leden van de verboden CentrumPartij en andere neo-nazi groeperingen kwamen op het proces af. 
Kafka publiceert een overzicht van de aanwezige rechtsextremisten en achtergrondinformatie. Kijk hier
RTEmagicC_extreemrechts_550_01.jpg

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.