Laatste update 11:52
64

Extreem-rechtse jongeren tuigen bejaarde Duitse-Algerijn af

Twee treiterjongeren in Bautzen (Saxon) hebben een 72-jarige man in elkaar geslagen terwijl ze ‘buitenlanders weg’ schreeuwden. De man is van Duits-Algerijnse komaf en woont al veertig jaar in Duitsland. De straatterroristen die hem aanvielen worden door de politie gezocht.

De oude man werd aangevallen door de twee jongens en op de grond gegooid. Vervolgens zijn ze op de vlucht geslagen, waarschijnlijk uit angst voor de politie, meldt het rapport.

Bautzen staat bekend om het racisme en het anti-migranten-sentiment. Vorige week heeft de politie een gevecht tussen extreem-rechtsen en asielzoekers moeten opbreken. De vluchtelingen zouden met flessen naar de politie gegooid hebben en de extreem-rechtsen naar ambulances – waar asielzoekers in zaten – met stenen hebben bekogeld.

In Februari stond een juichende menigte buiten bij een azc dat in brand stond. Mensen riepen de woorden: ‘goed dat die in vlammen opgaat’. Hetzelfde weekend werden asielzoekers en huilende vluchtelingenkinderen door een groep mensen op de bus getreiterd en verhinderd om het voertuig te verlaten.

De extreem-rechtse AfD wordt ook steeds populairder in Duitsland. In de huidige polls zegt zestien procent voor de partij te willen stemmen, terwijl dat op 1 september nog twee procent minder was. De partij viert de groeiende populariteit maar is tegelijkertijd in opspraak geraakt omdat een van de Berlijnse politici een nazi is en onderdeel van de German Defence League, die het doden van Joden gerechtvaardigd vindt.

Ook de AfD-leider in Saarland Rudolf Müller blijkt een nazi te zijn en hakenkruizen als souvenirs te verkopen.

Bron: ARD

cc foto: Jake Barnes

Geef een reactie

Laatste reacties (64)