Laatste update 18:15
13

Duitse extreemrechtse politiebeambte plande aanslagen op linkse politici

Een politiemedewerker uit de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern wordt ervan verdacht moordaanslagen te willen plegen op linkse politici. Hij zou dat hebben willen doen als reactie op de Duitse vluchtelingenpolitiek. Maandag deed de politie een inval in de huizen van de politiebeambte en nog een andere man, waar bewijs voor de geplande aanslagen werd aangetroffen. Beide mannen zijn afkomstig uit extreemrechtse kringen.

In de woningen werd naast een lijst met namen van linkse politici ook een grote voorraad voedsel en munitie aangetroffen. Dat was bedoeld als voorbereiding voor de “strijd” van de mannen. De politiebeambte en zijn medeplichtige zouden hebben gezegd dat de Duitse vluchtelingenpolitiek zou leiden tot ‘een verarming van de bevolking en de staat, net zoals een toename van het aantal aanslagen en misdaden, tot zelfs een volledige ineenstorting van de Duitse staat’. In de crisis die de twee mannen voorspellen zou volgens hen ‘een kans’ liggen om linkse politici te ontvoeren en te doden.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken in de deelstaat heeft de huiszoekingen en de daar aangetroffen bewijzen bevestigd. De mannen zijn echter niet aangehouden. De politiebeambte is wel met onmiddellijke ingang op non-actief geplaatst. De andere man is volgens de Duitse radiozender NDR een advocaat zijn die op gemeentelijk niveau politiek actief is. Dat is echter niet bevestigd door de autoriteiten.

Update 18.00 uur:
Uit berichtgeving van Zeit blijkt dat het niet gaat om een politieagent, zoals in een eerder bericht stond, maar een ambtenaar van de politie-inspectiedienst uit de stad Ludwigslust.

Bron en beeld: NDR

Geef een reactie

Laatste reacties (13)