Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Extreemrechtse terreuraanval in Groot-Brittannië

  •  
17-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hdr

© Hisilicon K3

Een anti-terreureenheid van de Britse politie onderzoekt een extreemrechtse terreuraanval in Stanwell, in het westen van Londen. Een man van 50 jaar is gearresteerd op verdenking van het neersteken van een 19-jarige man. De dader liep op zaterdagavond door Stanwell, op een steenworp afstand van het Londense Heathrow Airport. Hij droeg een honkbalknuppel en een mes bij zich en riep racistische leuzen. Getuigen verklaarden later dat hij het vooral op moslims gemunt had. Op enig moment verwondde de dader een 19-jarige man. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling.
Assistent-commissaris Neil Basu, hoofd van de eenheid: “Ook al zit dit onderzoek in de beginfase, het heeft alle kenmerken van een terroristische daad, geïnspireerd door extreemrechts, daarom noemen we het een terreurdaad.” Door het onder het kopje ‘terreur’ te categoriseren, “kan er gebruik worden gemaakt van specialistische capaciteiten die er zijn om de omstandigheden vast te kunnen stellen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.