19

Exxon-topman eist stop schaliegaswinning, bij zijn eigen huis

Rex Tillerson vindt dat overal schaliegas gewonnen moet worden, behalve bij hem

Rex Tillerson is de topman van Exxon, de oliemaatschappij die zich enthousiast op de winning van schaliegas heeft gestort. De CEO heeft daarbij meermalen te kennen gegeven dat protesten van bewoners geen invloed mogen hebben op de winning. Totdat hij ontdekte dat er ook bij zijn eigen huis naar het nieuwe goud wordt geboord.

Rex W. Tillerson - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2009Zakenmagazine Forbes spijkert Tillerson tegen de muur vanwege zijn hypocrisie. Er wordt fijntjes opgewezen dat de Exxon-topman het verzet tegen schaliegasboringen bestempelde als ‘schadelijk voor het economisch herstel, groei en wereldwijde concurrentiekracht’. Hij beweerde keer op keer dat het belachelijk is om de boringen te onderwerpen aan regelingen.

Maar nu heeft deze zelfde machtige Tillerson zich gevoegd in een rechtszaak om schaliegaswinning tegen te gaan omdat de put zich nabij zijn eigen Texaanse landgoed bevindt. Tillerson zegt last te hebben van al het lawaai waarmee de winning gepaard gaat en van de enorme hoeveelheid transportverkeer. Precies de bezwaren die hij bij anderen wegwuift.

Tillerson is overigens niet de enige hypocriet in deze kwestie. De rechtszaak waar de CEO zich bij heeft aangesloten is gestart door een lobbyist en oud-politicus van de Tea Party die zich altijd groot voorstander van fracking betoont. Ondertussen verdient Exxon een fortuin aan schaliegas en vangt Tillerson daar een vette bonus voor. Met dat geld kan hij de winning waarschijnlijk wel uit z’n eigen achtertuin weren.

Forbes: Exxon CEO Profits Huge As America’s Largest Natural Gas Producer-But Frack In His Own Backyard And He Sues!

HT: Sargasso CC-foto: World Economic Forum

Geef een reactie

Laatste reacties (19)