Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Eyeworks flop kost VUmc 188.000 euro

  •  
23-03-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
VUmc_300_02.jpg
VUmc, RTL en Eyeworks gaan de kosten delen
De flop met het RTL4-programma ’24 uur: tussen leven en dood’ kost de makers 188.000 euro. VUmc, RTL en producent Eyeworks gaan de kosten samen delen en leggen alle drie evenveel geld in. Voor het programma werden patiënten gefilmd die op de spoedeisende hulp van het Amsterdamse ziekenhuis kwamen en zonder hun instemming gefilmd werden.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.
VU, RTL en Eyeworks laten in een verklaring weten:
“Alle drie partijen voelen zich verantwoordelijk voor een goede afwikkeling van het project. In onderling overleg is overeengekomen dat alle drie de partijen in gelijke mate delen in de directe kosten die gemaakt zijn voor dit project.”
Eerder deden zeker drie patiënten aangifte tegen het VUmc, artsen en producent Eyeworks omdat ze zonder het te weten zijn vastgelegd op camera op de spoedeisende hulp. Naast de drie overweegt ook een aantal anderen aangifte te doen.
Artsenfederatie KNMG en patiëntenorganisatie NPCF wisten dat er nooit gefilmd had mogen worden zonder toestemming vooraf van de patiënten. Nadat de werkwijze door Nieuwsuur onthuld was zette RTL het programma na één aflevering al stop op het verzoek van het ziekenhuis. VUmc werd overladen door een storm van kritiek uit de media.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.