28

Facebook censureert kritiek op Wilders

Oude berichten van PvdA'er Fouad Sidali verwijderd en nieuwe geblokkeerd

Het lijkt erop dat Facebook de kant van Geert Wilders heeft gekozen. Berichten van PvdA’er Fouad Sidali zijn verwijderd, omdat ze aanstootgevend zouden zijn. Sidali vergeleek Wilders vrijdag met Hitler, nadat de PVV-leider uiting gaf aan de wens om minder Marokkanen in Den Haag te zien. Wilders was niet gediend van Sidali’s scherpe kritiek en adviseerde de PvdA’er geheel in stijl om dan maar naar Marokko te vertrekken.

Op zijn Facebookpagina schrijft Sidali:

Goedemorgen,

Sinds gisteren 16:00 mocht ik van FB geen posts plaatsen gedurende 12 uur. Mijn bericht hebben ze verwijderd omdat het aanstootgevend zou zijn.

Verder lees ik reacties dat ik mijn uitspraak moest intrekken van de PvdA. Dit is niet waar. Ik heb dat zelf gewild. Precies om de redenen die ik eerder noemde.

Noem mij maar een mens zonder ruggengraat, of wat dan ook maar ik weet beter. Ik erken mijn fout. Een debat moet je nooit ingaan met de WOII.

Niemand heeft mij onder druk gezet om mijn reactie in te trekken. Als dat gebeurd zou zijn dan zou ik dat kenbaar gemaakt hebben. Ik verloochen mezelf niet.

Dan wil ik iedereen die mij steunt en lieve berichtjes heeft gestuurd hartelijk bedanken. Dat was fijn om te lezen tussen alle haatberichtjes door.

Ik ga door met mijn strijd tegen discriminatie en racisme.

Eerder op Joop: Wilders wenst deportatie berouwvolle politicus

Geef een reactie

Laatste reacties (28)