Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook Duitsland pakt online racisme aan

  •  
15-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
social.jpg
Task Force moet 'vreemdelingenhaat' op het sociale netwerk bestrijden 
Facebook Duitsland wil racistische berichten op het sociale netwerk aanpakken. Daarvoor wordt een speciale actiegroep in het leven geroepen die zich hard moet maken voor online racismebestrijding.
Volgens de Duitse publieke omroep ARD  roepen meerdere politici al langer op om de stroom aan racistische uitingen op Facebook aan te pakken. De Duitse minister van Justitie, Heiko Maas, vroeg het sociale netwerk berichten met vreemdelingenhaat te verwijderen. Sommige berichten zou Facebook – vanwege de vrijheid van meningsuiting die het sociale netwerk wil garanderen – nog online laten staan.
Toch heeft Facebook besloten een Task Force op te zetten. Dit doet het sociale netwerk in samenwerking met verschillende organisaties. Een daarvan is een groep die op internet op zoekt gaat naar haatcomments. Ook wordt er een landelijke campagne gestart om online racistische reacties te leren bestrijden met ‘rationele argumenten’.
In een debat van vorige week zei vice-premier Lodewijk Asscher Facebook en Twitter uit te willen nodigen om te praten over het bestrijden van online racisme op de mediums in Nederland. Wel maakte hij de kanttekening dat er ruimte moest blijven voor ‘kritiek op de islam en de integratie’. 

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.