Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook: Verhuizen? Dan krijg je een lager salaris

  •  
10-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
Advertisers Boycotting Facebook

© epa08516890 A view of the iconic Facebook thumbs up 'Like' in Menlo Park, California, USA, 29 June 2020. The 'Stop Hate for Profit' campaign is getting more advertisers to boycott Facebook wi

Medewerkers van Facebook die naar een andere regio verhuizen, krijgen mogelijk een lager salaris. Dat heeft het bedrijf dat jaarlijks voor miljarden aan belastingen ontwijkt, bekendgemaakt.
Sinds maart vorig jaar kunnen Facebook-medewerkers vanuit huis werken. Dat blijft mogelijk nu het ergste deel van de pandemie achter de rug lijkt. Menige Facebook-werknemer overweegt daarom te verhuizen naar een regio waar huisvesting goedkoper is.
In de San Francisco Bay Area, waar Facebook is gevestigd, zijn de huizen- en huurprijzen de afgelopen jaren enorm gestegen. De goed verdienende medewerkers van alle tech-bedrijven in de regio stuwen de prijzen omhoog.
Dit heeft tot grote onvrede geleid bij de oorspronkelijke bewoners van San Francisco. Er zijn geregeld protesten tegen de groeiende ongelijkheid en het daklozenprobleem in de stad. Ook de deelstepjes van startups en het eigen ‘openbaar’ vervoer voor medewerkers van bedrijven als Google, zijn veel mensen een doorn in het oog.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.