Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Facebook verwijdert abortus-factcheck onder druk Republikeinen

  •  
12-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
twitter
Facebook heeft een factcheck verwijderd die drie artsen bij een misleidende anti-abortus-video hadden geplaatst. Dat gebeurde nadat vier Republikeinse senatoren over de feitelijke informatie van de dokters hadden geklaagd, meldt BuzzFeed News.
De medici hadden er in hun factcheck op gewezen dat de videomaker ten onrechte stelt dat een abortus nooit nodig zou zijn om het leven van een vrouw te redden. De artsen somden verscheidene complicaties en aandoeningen op, waarbij het wel degelijk nodig kan zijn om een abortus uit te voeren.
Volgens de Republikeinen waren twee van de drie dokters die de factcheck uitvoerden, niet objectief omdat ze banden hebben met organisaties die vinden dat vrouwen baas in eigen buik zijn. Facebook heeft daarop besloten de factcheck te verwijderen in afwachting van een onderzoek naar de artsen.
Captain America Ondertussen maakte ook Twitter deze week geen al te beste beurt. Het sociale netwerk schorste een Twitteraar omdat hij een afbeelding gebruikte van Captain America die een nazi een klap geeft. “Blijkbaar is zelfs stripgeweld tegen fictieve nazi’s verboten ”, concludeerde de betreffende Twitteraar, softwareontwikkelaar Allen McIntire. Twitter heeft de vergissing inmiddels toegegeven en de schorsing weer opgeheven.
Cc-afbeelding: LoboStudioHamburg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.