Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Facebook-vriendschap tussen docent en leerling verboden'

  •  
03-08-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
facebook300_01.jpg
Amerikaanse staat Missouri  verbiedt relaties tussen docenten en leerlingen via alle sociale netwerken bij wet
In de Amerikaanse staat Missouri is het vanaf heden verboden voor docenten en studenten om met elkaar bevriend te zijn via Facebook. De nieuwe wet ‘Missouri Senate Bill 54’moet studenten beschermen voor seksueel wangedrag van docenten. Ook contacten via andere sociale netwerken zijn verboden.
De wet wordt ook wel ‘Amy Hestir Student Protection Act’ genoemd, naar de jonge vrouw uit Missouri die voortdurend lastig gevallen en mishandeld is door haar middelbare school docent.
De wet gebiedt scholen voortaan het beleid ten aanzien van de verwachtingen voor het contact tussen studenten en docenten in alle vormen van online communicatie, schriftelijk vast te leggen.
Hoewel het duidelijk is dat docenten niet bevriend mogen zijn met huidige en voormalige studenten, blijven er veel vragen over. Zo is niet helder of docenten bijvoorbeeld wel bevriend mogen zijn met leerlingen van de school waar zij geen les aan geven. Ook is het niet duidelijk hoe het zit met studenten nadat ze zijn afgestudeerd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.