5

Facebook wil meer arme vrienden

Facebook werkt aan sociaal netwerk op simpele en goedkope mobieltjes om ook in de allerarmste landen gebruikers te winnen

Het sociale netwerk Facebook mikt op de allerarmste landen. Door het sociale netwerk beschikbaar te maken op simpele mobieltjes wil het groeien in de opkomende markten. Dat schrijft de Volkskrant.

Al meer dan twee jaar werkt Facebook in stilte aan een project dat het gigantische klantenbestand van 1,1 miljard gebruikers nóg verder moet uitbreiden. Door Facebook op miljoenen goedkope en simpele telefoons beschikbaar te maken, wil het sociale netwerk de opkomende markten overnemen. Het initiatief heet Facebook for Every Phone en de organisatie hoopt dat de gebruikers, naarmate hun inkomen en toegang tot het web groeit, steeds aantrekkelijker worden voor adverteerders.

De Volkskrant schrijft:

Uiteindelijk realiseerde het bedrijf zich dat tientallen miljoenen mensen in ontwikkelingslanden stonden te popelen om Facebook uit te proberen, maar geen toegang hadden tot computer of dure iPhones en data abonnementen. Om die klanten voor zich te winnen, besteedde Facebook 70 miljoen dollar aan de overname van Snaptu, een Israëlisch bedrijf dat al uitgeklede versies van Facebook en andere apps aanbood op simpele telefoons.”

Om Facebook beschikbaar te maken is de software aangepast. Zo is de hoeveelheid data drastisch verkleind en is een manier gevonden om functies als foto’s en chat snel weer te geven, zonder veel rekenkracht en op schermen met lage resoluties. Het sociale netwerk is bovendien een samenwerking aangegaan met telefoonproducent Nokia. Nokia komt binnenkort met een simpele telefoon van 99 dollar met gratis toegang tot Facebook voor gebruikers van bepaalde providers.

De Volkskrant (betaalde toegang): Facebook mikt op armste vrienden

cc-foto: Andalib

Geef een reactie

Laatste reacties (5)