29

Faillissement dreigt voor grootste thuiszorgorganisatie

Directie TSN: bezuinigingen maken zorg onbetaalbaar

12.000 banen bij de grootste thuiszorgorganisatie van het land staan op het spel omdat het bedrijf zijn verplichtingen niet meer kan nakomen en uitstel van betaling heet aangevraagd. Meestal volgt daar een faillissement op.

le vent nous portera [+1]Gekkenwerk, noemt Zion Jongstra, algemeen directeur van het thuiszorgbedrijf TSN Thuiszorg, het huidige beleid in de zorg. Zijn bedrijf moet op elke arbeidskracht 6 euro moet toeleggen omdat gemeenten niet voldoende niet kunnen of willen betalen voor de zorg. De gemeenten worden zelf geconfronteerd met draconische kortingen op hun budgetten door Den Haag. 

In het AD zegt Jongstra:

Sommige gemeenten willen zelfs helemaal stoppen met thuiszorg. Dan moet de burger zelf haar thuiszorg regelen, en dat terwijl we mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen laten wonen. Een dag in een verpleeghuis kost net zo veel als een maand thuiszorg. Ik ben ervan overtuigd dat het gekkenwerk is wat we nu doen.

TSN stelt dat de zorg met zo weinig geld alleen kan worden verricht door uitzendkrachten maar dat wil de organisatie patiënten niet aandoen omdat er dan steeds andere verzorgers opdraven.

cc-foto: Elisa Paolini

Geef een reactie

Laatste reacties (29)