48

Farage krabbelt terug: alleen christenen uit Syrië welkom in VK

Update: UKIP-leider nuanceert uitspraken ... Eerder: Britse anti-immigratie partij pleit voor opnemen Syrische vluchtelingen

De leider van de Britse UK Independence Party, die een zeer populistische agenda voert ten aanzien van immigratie en de Europese Unie, bekritiseert de conservatieve regering van David Cameron over de hardvochtige weigering Syrische vluchtelingen op te nemen.


Updates onderaan

Volgens de Britse regering is het beter geld te schenken aan hulporganisaties. In een interview met de BBC verwerpt Farage die houding:

Ik denk dat vluchtelingen iets heel anders zijn dan economische migratie en ik denk dat dit land het vluchtelingenverdrag van 1951 moet nakomen. De oorspronkelijke opvattingen over wat een vluchteling is waren goed en ik denk eigenlijk dat er voor ons allemaal in het vrije Westen een verantwoordelijkheid is om sommige van de mensen die Syrië ontvluchten, letterlijk met vrees voor hun eigen leven, te helpen.

Labour pleit er voor 400 tot 500 vluchtelingen op te nemen. Er zijn naar schatting 9 miljoen Syriërs op de vlucht voor het geweld dat hun land verscheurd.

Update maandag:
Nigel Farage, leider van de Britse anti-immigratie partij UKIP, heeft zijn ruimhartige houding ten opzichtige van Syrische vluchtelingen flink vernauwd. Op BBC Radio 2 suggereerde hij vandaag dat alleen sommige christelijke vluchtelingen uit Syrië in Groot-Brittannië zouden moeten worden opgevangen. Moslims moeten maar naar een buurland voor hulp, aldus Farage.

Geef een reactie

Laatste reacties (48)