142

FARC-strijder Tanja Nijmeijer: Red mij niet

In een interview met RNW zegt de Nederlandse niet gered te willen worden

Tanja Nijmeijer, de FARC-strijder waar al lange tijd naar gezocht wordt, wil niet gevonden worden. In 2007 kwamen delen van haar dagboek naar buiten, waarin Nijmeijer personen die met de gedachten spelen om zich aan te sluiten bij de FARC ontmoedigde. In het interview zegt Nijmijer echter bij de FARC te blijven, tot haar dood of tot de overwinning.

Nijmeijer:

Als het leger en de regering van Colombia nog steeds denken en zeggen dat ik ben ontvoerd, laat ze dan maar hier komen om me te bevrijden. Wij zullen ze ontvangen met mitrailleurs, mijnen, mortieren, met van alles.

Het interview is in augustus opgenomen, een maand voordat het Colombiaanse leger een FARC-kamp aanviel, waarna werd gespeculeerd dat de 32-jarige Nederlandse zou zijn overleden.

Nijmeijer zegt in het interview trots te zijn dat ze kan strijden tegen al het onrecht in Colombia:

Ik ben strijdster van de Colombiaanse Revolutionaire Strijdkrachten en ik zal dat blijven tot de overwinning of tot de dood. Er is geen weg terug. Ik ben er trots op guerrillera te zijn en hier te kunnen samenwerken met het Colombiaanse volk en de andere guerrillero’s, om de macht over te nemen en de revolutie uit te roepen.

Geef een reactie

Laatste reacties (142)