Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fed-bestuurskandidaat is voor belastingverlaging, heeft zelf belastingschuld

  •  
28-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Stephen_Moore_(30024432576)
Stephen Moore, kandidaat voor een bestuurszetel bij de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, is een groot voorstander van belastingverlaging, net als de Amerikaanse president Donald Trump. Voor Moore is dat niet zo vreemd: hij heeft nog een belastingschuld én boetes openstaan van in totaal 75.000 dollar. Waar dit voor gewone stervelingen doorgaans genoeg is om met pek en veren te worden voorgeleid, vindt Trump het een goed idee Moore voor te dragen voor een zetel bij het belangrijkste economische instituut dat de Verenigde Staten kent.
Het excuus van Moore is klassiek: omdat hij in 2014 teveel aftrekkosten opvoerde op zijn belastingformulier, kreeg hij het enorme bedrag terug. Na zijn verhuizing zegt hij nooit meer iets van de belastingdienst gehoord te hebben, terwijl het geld wél door de IRS werd teruggevorderd, met inbegrip van rente en boetes. Het geld wordt nu zo snel mogelijk overgemaakt, zeggen Moore en zijn vrouw. Het was nooit de bedoeling fraude te plegen, beweert de vrouw van Moore.
Cc-foto: Gage Skidmore
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.