2

Fifa-baas onder vuur om bagatelliseren racisme op voetbalveld

[VIDEO] Sepp Blatter denkt dat een eenvoudige 'handdruk' racistische botsingen oplost

Sepp Blatter was al niet heel populair in Groot-Brittannië. Nu wordt van hoog in de Britse voetballerij en zelfs door de minister van Sport geroepen om het aftreden van de voorzitter van voetbalbond FIFA, zo meldt de Britse krant The Independent. Dit vanwege Blatters opmerking dat racistische opstootjes op het voetbalveld moeten kunnen worden opgelost met een eenvoudige handdruk. De Britten zijn not amused, omdat momenteel tegen twee spelers uit de Premier League zaken lopen omdat ze racistische opmerkingen zouden hebben gemaakt aan het adres van tegenspelers.


De zaken tegen Chelsea-speler John Terry en oud-ajacied Luis Suarez (nu Liverpool) hebben in de rest van Europa weinig deining veroorzaakt, schrijft The Independent. Ook de opmerking van Blatter dreigt hierdoor onder de radar te blijven, vooral nu de FIFA de opmerkingen van de voorzitter probeert af te zwakken door hem op website van de organisatie af te beelden met de Zuid-Afrikaanse minister Tokyo Sexwale, die ten tijde van de Apartheid gevangen zat op Robbeneiland. 

Op Twitter kwam het Blatter op een paar pittige commentaren te staan, onder andere van Rio Ferdinand, Engelse international en broer van Anton Ferdinand die door bovengenoemde John Terry werd uitgescholden. “Wat u over racisme in het veld heeft gezegd spreekt boekdelen over uw onwetendheid over het onderwerp”, zegt Ferdinand. “Als we racisme in de samenleving willen uitroeien is het voetbalveld een goede plek om te beginnen. Geliefd door miljarden mensen over de hele wereld.”

Lees meer bij The Independent: Sepp Blatter set to ride out racism storm amid calls for him to resign

Geef een reactie

Laatste reacties (2)