192

Financiële onkunde PVV wekt wrevel

Ook rechts verwijt PVV nu 'fact free politics'

Politiek bedrijven zonder de feiten mee te wegen. De PVV kreeg deze verwijten tot nu toe met name vanuit de linker flank toegeworpen, maar ook het kabinet begint zich nu te ergeren aan het gebrek aan financieel inzicht bij de PVV.

Wilders wil dat Nederland geen financiële hulp geeft aan Griekenland, maar doet net alsof die keuze geen enkele gevolgen heeft voor de Nederlanders. De PVV-leider wil Griekenland uit de eurozone gooien wat onder meer betekent dat het land zijn euro kwijtraakt wat onder meer ook afwaardering van de Griekse schulden betekent. Nederlandse banken worden zeker getroffen door die maatregel. Met name pensioenfondsen, maar dat ontkent Wilders. Hij gebruikt geen argumenten, maar ‘one-liners’ om zijn gelijk te halen. Zo vergeleek hij Griekenland met een junk ‘die je nooit geld moet geven, want dat zie je nooit meer terug’.

Ook PVV’s financiële woordvoerder Tony van Dijck irriteert het kabinet. De voltallige Kamer en Jan-Kees de Jager (Financiën) vinden dat Van Dijck de feiten negeert in het debat over de nieuwe regels rondom de aflossingsvrije hypotheken. De Jager wil dat voortaan nog maar de helft van de hypotheek aflossingsvrij is. Van Dijck noemt die maatregel onnodig en ontkent dat er door alle aflossingsvrije hypotheken een tikkende tijdbom bestaat, zo meldt Trouw.

De irritaties liepen nog verder op toen Van Dijck het kabinet zelfs verweet mee te werken aan het scheppen van meer onrust op de huizenmarkt. De adviezen die Nederland ter harte neemt van het IMF en van de OESO wuifde hij weg als nutteloze adviezen van ‘linkse clubs’.

Update 16.15

Ook donderdag leidde de irritaties aan Wilders’ uitspraken hoog op. Niet vanwege de onjuistheden, maar vanwege zijn beledigende karakter. SP-fractieleider Emile Roemer liep weg op de zaal omdat hij de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders sterk beledigend vond. Wilders sprak over ‘islamitisch stemvee’ waarmee de PvdA zich zou hebben laten volstromen. Die uitspraak ging er bij Roemer niet in en deed hem besluiten niet meer verder te luisteren naar zijn verhaal door weg te lopen uit de plenaire zaal, zo meldt Trouw.
Lees meer bij Trouw: Financieel beleid PVV wekt van links tot rechts ergernis

Geef een reactie

Laatste reacties (192)