Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Finse Groenen: grenzen open voor buitenlandse werknemers

  •  
11-08-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
276 keer bekeken
  •  
Coronavirus in Finland

© epa08301148 Finnish Minister of the Interior Maria Ohisalo attends at Goverment press conference of COVID-19, in Helsinki Finland, 17 March 2020. EPA/KIMMO BRANDT

De Finse Groenen willen meer buitenlandse werknemers aantrekken. Volgens de partijleider en minister van Binnenlandse Zaken Maria Ohisalo is de komst van geschoolde arbeidskrachten nodig om ook op lange termijn economische groei te kunnen garanderen.
De Groenen mikken op het werven van 80.000 buitenlandse werknemers voor 2030, meldt de Helsinki Times. Om dat te bereiken wil de partij onder meer de procedures voor het aanvragen van werkvisa vereenvoudigen.
Eerder stelden de Groenen al voor om hoger onderwijs gratis te maken voor iedereen die in Finland wil studeren. Op die manier zouden Finse bedrijven makkelijker buitenlands talent kunnen strikken.
Voor een flink aantal beroepen bestaat in Finland een tekort aan geschoolde arbeidskrachten, bleek vorig jaar uit onderzoek van het ministerie van Werkgelegenheid en Economie. Zo zijn er onder meer grote tekorten in de gezondheidszorg, maar bijvoorbeeld ook in de metaalsector.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.