Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Flinke VN-kritiek op Nederlandse kinderrechtenbeleid

  •  
10-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kind300.jpeg
Armoede, misbruik of mishandeling; veel kinderen hebben het niet makkelijk in Nederland ... VN wil eind aan berechting 16+ als volwassene
Achttien deskundigen van een VN-comité vinden dat Nederland zich beter en meer moet inzetten voor de rechten van kinderen. Dat schrijft de NOS woensdag. Het gezelschap doet zestig aanbevelingen aan Nederland.
RTEmagicC_52a8e4df1d.jpg
De decentralisatie van de jeugdzorg en de rechten van kinderen in het Caribische gebied, zorgen voor bezorgdheid binnen het VN-comité. Ook zijn de gevolgen van olieboringen in het buitenland de VN een doorn in het oog.  Ernstig is het stijgend aantal kinderen in Nederland dat het slachtoffer is van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld. Wanneer deze kinderrechtenschendingen voorkomen, worden ze te weinig gemeld door hulpverleners en professionals. Ook is de nazorg en bijstand niet op orde.
Armoede Volgens de VN groeien steeds meer kinderen in Nederland in armoede op. Een opvallend hoog aantal kinderen leeft in instellingen. Er zouden volgens de VN meer pleeggezinnen geworven moeten worden. Ander kritiek punt is dat kinderen van zestien jaar en ouder als volwassene berecht kunnen worden. Het kabinet is opnieuw verzocht deze wetgeving aan te passen om hier een eind aan te maken.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.