23

FNV Cabine eist intrekken bonus KLM-topman

FNV Cabine vindt het onbegrijpelijk dat KLM-topman Pieter Elbers 15% bonus vangt in tijden van bezuinigingen

KLM-topman Pieter Elbers moet zijn bonus van 15 procent inleveren vindt FNV Cabine. KLM moet bezuinigen en dus vindt de vakbond dat het strooien met de bonus ongepast is. FNV Cabine laat weten dat als de KLM-top niet afziet van de bonus, het een grote schaduw zal werpen op de komende cao-onderhandelingen. FNV Cabine is de vakbond voor het cabinepersoneel. Dat schrijft de Volkskrant woensdag.

De Volkskrant schrijft:

De KLM zegt in een reactie dat de beloning van Elbers – vast en variabel – vorig jaar 13 procent lager was dan een jaar eerder. Ook is bij zijn aantreden als topman – als opvolger van de ontslagen Camiel Eurlings – zijn vaste salaris niet verhoogd. ‘Van een extra bonus is dus  geen sprake’, zegt een KLM-woordvoerder. ‘Integendeel.’

De vakbond heeft zich ook geërgerd aan de 370.000 euro bonus voor Schiphol-baas Jos Nijhuis die dat geld overigens niet hoeft in te leveren.

FNV Cabine:

Het is onbegrijpelijk dat KLM en Schiphol aan de ene kant royale bonussen uitkeren aan hun bestuurders, die jaarlijks al tonnen verdienen, en aan de andere kant een nullijn vragen van de duizenden mensen die bij KLM en op de luchthaven werkzaam zijn.

Volgens de bond komt de beloning van Elbers uit op ruim 6 ton.

Volgende week bij de aandeelhoudersvergadering moet hier een klap op worden gegeven. Maar die zes ton is natuurlijk moeilijk te rijmen met de huidige besparingen op de arbeidskosten van KLM-personeel. Het zou Elbers daarom sieren om van deze bonus af te zien.

FNV Cabine laat weten dat het KLM-personeel elk jaar 4 procent aan arbeidsvoorwaarden moet inleveren. Vreemde tijden dus om je als bedrijfstop extra rijkelijk te belonen.

Volkskrant: ‘KLM-baas moet bonus inleveren’

Cc-foto: Jaakko Hakulinen

Geef een reactie

Laatste reacties (23)