6

FNV Ledenparlement stemt in met sociaal akkoord

Na 'pittige discussies' stemt 83 procent voor

Het ledenparlement van de vakcentrale FNV heeft vanmiddag ingestemd met het sociaal akkoord dat vakbonden, werkgevers en kabinet deze week sloten. Het ledenparlement heeft officieel alleen een adviserende rol en geen enkele status, maar de mening van het parlement geldt toch als zwaarwegend.

Dat meldt NRC. De voorzitter van de Abvakabo FNV, Corrie van Brenk, twittert:

Van Brenk zei gisteren nog dat vooral de zorg en de bezuinigingen op de pensioenen meer aandacht verdienen in het akkoord. Het Ledenparlement deed dan ook een dringende oproep aan het kabinet:

Het definitieve besluit valt volgende week. Eerder op de dag zei CNV-voorzitter Jaap Smit al dat hij ervan uit gaat dat ook zijn achterban het sociaal akkoord in meerderheid zal accepteren:

Het algemeen bestuur was blij dat er een akkoord is. Wij zijn niet het soort mensen dat bij alles zegt ‘dit is fantastisch’. We kijken er kritisch naar, maar ik ga met vol vertrouwen de tien avonden in die wij de komende weken hebben in zaaltjes met leden. Ik denk dat heel veel mensen blij zijn met het akkoord en zullen accepteren wat er in staat.

Geef een reactie

Laatste reacties (6)