Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FNV: voor verkiezingen AOW bespreken

  •  
18-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-AgnesJongerius300.jpg
Agnes Jongerius: Werkgevers en werknemers verkennen of afspraken kunnen worden gemaakt
FNV Bondgenoten wil kijken of er voor de landelijke verkiezingen nog afspraken gemaakt kunnen worden over de hervorming van het pensioenstelsel en de hoogte van de AOW-leeftijd. Dit zei FNV-voorzitter Agnes Jongerius zondag in het televisieprogramma Buitenhof.
Buitenhof: Agnes Jongerius Geüpload door Joop-nl. – Nieuwscontent direct van de pers. “Ik vind goed om te kijken of we op punt van de pensioenen en de AOW de blessuretijd kunnen gebruiken”, zei Jongerius zondag in Buitenhof. Op de vraag of werkgevers en werknemers in gesprek zijn, antwoordde Jongerius dat er wordt verkend of er afspraken gemaakt kunnen worden.Dit meldt het Parool.
De vakbeweging en de werkgevers botsten afgelopen najaar over de kabinetsplannen voor verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. De werkgevers zijn voor de verhoging, de vakbeweging is falikant tegen. Verder is er onenigheid over aanpassing van de aanvullende pensioenen. Na de val van het kabinet zijn de plannen door de Tweede Kamer controversieel verklaard.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.