6

FNV wil werk prettiger maken

'Zelfroosteren is goed voorbeeld'

De vakbond FNV gaat zich richten op het gezonder en prettiger maken van werk. Dat stelde voorzitter Agnes Jongerius in haar Nieuwjaarsspeech. “Stratenmaker hoeft geen zwaar beroep te zijn.”


Jongerius lijkt daarmee te kiezen voor de lijn van vice-premier Wouter Bos die in de discussie rond de verhoging van de AOW-leeftijd stelde dat zwaar werk moet worden afgeschaft.

De FNV blijft overigens wel mordicus tegen de verhoging van de AOW-leeftijd stelde Jongerius:

De FNV staakt haar verzet tegen het AOW-plan van het kabinet NIET. (…) De race is nog niet gelopen, het parlement moet nog stemmen. Tot die tijd zetten we alles op alles en het weerstandsfonds is geopend voor alle mogelijke acties. We zullen dus de belangen van onze leden behartigen door te kijken hoe we de schade van de plannen van het kabinet kunnen beperken.

Aan die problematiek wijdde Jongerius echter maar een klein deel van haar toespraak. Centraal stond de boodschap dat werk voor iedereen prettiger moet worden.

Erkenning en respect voor vakmanschap, en meer zeggenschap over het werk en de werkinhoud. En als je dat inbedt in een open werkorganisatie en het werken in teams, leidt het tot grotere werktevredenheid en een hogere arbeidsproductiviteit. Een goed voorbeeld is zelfroosteren. In steeds meer bedrijven zijn nu pilots bezig. Je gooit de aanwezigheidseisen van het bedrijf in één pot met de wensen van de werknemers. En met behulp van software rolt daar een rooster uit dat met zoveel mogelijk wensen rekening houdt. Fijn voor de werknemer, én fijn voor de baas! Maar pas op: die baas moet wel een stukje van zijn macht inleveren. En bereid zijn om zijn mensen wel wat meer ruimte te geven.

cc-foto: thms.nl

Geef een reactie

Laatste reacties (6)