Laatste update 08:54
108

Forum en PVV: geen probleem dat FDF Holocaust bagatelliseert

De Tweede Kamer heeft zich donderdagavond in grote meerderheid achter een motie van PvdA-leider Lodewijk Asscher geschaard waarin het kabinet wordt opgeroepen om niet om tafel te gaan zitten met personen of organisaties die de Jodenvervolging en Holocaust bagatelliseren. Alleen de PVV, Forum voor Democratie en de uit de VVD gezette pandjesbaas Wybren van Haga stemden tegen.

In een stemverklaring namens de PVV én FvD noemde PVV’er Barry Madlener de motie van Asscher “een politiek, moralistisch spelletje van de PvdA om Farmers Defence Force te weren”. “Om naar aanleiding van één uitspraak van één persoon een hele organisatie van de onderhandelingen en overleggen uit te sluiten, is buitenproportioneel”, aldus Madlener.

De PVV’er verzweeg voor het gemak dat Farmers Defence Force zich op geen enkele manier heeft gedistantieerd van de uitspraken van voorman Mark van den Oever. Die sprak over het ‘deporteren’ van boeren, en waarschuwde: “75 Jaar geleden hebben we gezien waar het decimeren van een kleine bevolkingsgroep toe leidt.”

FDF ‘betreurt’ het alleen dat mensen zich door deze vergelijking gekwetst voelen, en voegde daar afgelopen weekend aan toe: “Wij zijn van mening dat een aantal vergelijkingen van toepassing zijn en zorgelijke overeenkomsten vertonen.”

Geef een reactie

Laatste reacties (108)