Laatste update 23:23
96

‘Forum van Baudet werkt samen met neonazi’s NVU’

De nieuwssite ‘De Kanttekening’, voorheen Zaman Vandaag, onthult dat het Forum voor Democratie samenwerkt met de neonazi-partij NVU. Dat bekent NVU-leider Constant Kusters in een interview:

‘Er is samenwerking met het Forum voor Democratie’, zegt hij. ‘Om een voorbeeld te noemen: een partijlid van de NVU heeft voor de verkiezingen een zaal geregeld voor een bijeenkomst waar Baudet en Hiddema zouden spreken, met medeweten van het FvD. Dat was geen enkel probleem. Ook hebben we handtekeningen ingezameld voor die partij. Dus in feite werken we al samen. Waarom zij dat niet openlijk zeggen is aan hen.’

Baudet ontkent de samenwerking bij hoog en laag maar de krant zegt te beschikken over email-uitwisselingen en chats die de beweringen van Kusters staven.

In februari beschreef Kusters op de site van zijn eigen partij hoe hij een verkiezingsavond bijwoonde van het Forum voor Democratie in Nijmegen en sprak daarbij zijn steun uit voor de partij van Baudet:

De bijna honderd bezoekers werden na afloop vriendelijk verzocht om lid te worden van FvD en/of om geld te doneren want het FvD kreeg geen miljoenen zoals de VVD en alle kartelpartijen zichzelf wel toekennen als systeempartij. Het was voor mij persoonlijk een innoverende avond, waardoor ik enige nieuwe inzichten heb verkregen op een aantal punten. En even leuk de handen geschud met Mr. Theo Hiddema. Laten we hopen dat het FvD het gaat redden om over de kiesdrempel te komen, het is heel druk op de uiterst-rechtse flank. We zullen zien hoever ze komen.

Update 22:30

De Kanttekening heeft nu ook screenshots van de emails en chats tussen het NVU-lid en Forum voor Democratie online gezet waarin ze het organiseren van de avond bespreken. Uit de screenshots wordt ook duidelijk dat Baudet openlijk op de hoogte wordt gesteld van de antisemitische opvattingen van de organisator. Dat blijkt geen reden de avond niet door te zetten:

Bonus-shot:
Het shocklog met de hoogste eigendunk, GeenStijl, meent abusievelijk dat er op de foto tegendemonstranten te zien zijn. De redactie, waarvan bekend is dat ze slecht is in het herkennen van fascisme, nam ook niet de moeite de bronfoto te checken. Dan hadden ze eenvoudig kunnen achterhalen om welke neonazi’s – of ‘kaalkopjes’ zoals zij ze graag noemen om het onderscheid met reaguurders duidelijk te maken – het gaat. De bewuste neo-nazi’s noemen zichzelf overigens ook wel ‘anti-fascisten’ dus als je niet goed oplet is de vergissing snel gemaakt.

cc-foto: René Wouters;  Een demonstratie van de NVU, op de foto neonazi’s van de NSA (2010)

Geef een reactie

Laatste reacties (96)