56

[Foto’s] Politie deelt klappen uit bij protest Israëlische ambassade

[Video] Politie slaat in op Gretta Duisenberg

Circa tweehonderd demonstranten protesteren bij de Israëlische ambassade in Den Haag tegen het bloed blad dat vanochtend is aangericht op de Middellandse Zee voor Gaza. De politie schermt het gebouw met honderd ME-ers af.


Verslaggevers ter plekke melden via Twitter dat er een gespannen sfeer heerst en er door de ME-ers al enkele klappen zijn uitgedeeld.  Onder meer de bekende actievoerster voor de Palestijnse zaak Gretta Duisenberg is daarbij geraakt. De NOS heeft opnames gemaakt van het treffen.

Stadsomroep Den Haag meldt:

Het Nederlands Palestina Komitee, een aantal Palestijnse en Turkse organisaties en een Een Ander Joods Geluid doen mee met het protest bij de ambassade aan het Buitenhof. Het gebouw is afgeschermd door een cordon ME en de Kneuterdijk is afgesloten.  De demonstranten dragen zowel Turkse als Palestijnse vlaggen en roepen leuzen als “Israël moordenaar”.
Familie en vrienden van de Nederlandse Anne de Jong die ook op een schip zat doen mee aan het protest. Zij hebben portretten van de vrouw bij zich. De Jong zit vast in Israel, maar is ongedeerd.  

Update 18:50 Politiegeweld tegen Gretta Duisenberg lijkt mee te vallen. Ze kreeg een klap in haar zij, meldt NOS-verslaggever Dominique van der Heyde. De demonstranten hebben de ambassade verlaten na het verschijnen van een waterkanon. Het Binnenhof is eveneens afgegrendeld door ME.

Geef een reactie

Laatste reacties (56)