Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

François Hollande wil toptarief van 75 procent

  •  
28-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Inkomen van meer dan 1 miljoen euro per jaar? Dan driekwart inleveren
François Hollande, de kandidaat voor de Socialistische Partij bij de Franse presidentsverkiezingen, heeft aangekondigd dat als hij president van Frankrijk wordt, men kan rekenen op een nieuw belastingtarief voor grootverdieners. Hollande wil dat eenieder die 1 miljoen euro of meer verdient per jaar, voortaan 75 procent aan belasting gaat betalen.
Hollande noemt een dergelijk hoog inkomen ongepast. Hij deed de uitspraken in een tv-programma. De sociaal-democraat wil een eerlijker economie en verklaart:
Ik kwam erachter dat de beloningen van de bazen van de CAC 40 [de aandelenindex bestaande uit de grootste Franse bedrijven, red.], aanzienlijk zijn gestegen, nu gemiddeld twee miljoen euro per jaar. Hoe kunnen we dat accepteren?
In de peilingen staat Hollande momenteel aan kop. Op 22 april wordt de eerste ronde van de presidentsverkiezingen gehouden in Frankrijk.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.