Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk en Duitsland willen soepelere regels voor banken

  •  
23-01-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
eu_bank.png
Britten niet blij met voorstel, nieuwe ruzie op komst
Duitsland en Frankrijk willen dat de Europese banken aan minder strenge regels worden onderworpen. De ministers van Financiën van beide landen schrijven dat in een stuk dat is ingezien door de Financial Times. Vooral banken die ook verzekeringen afsluiten zouden ontzien moeten worden. Vandaag vindt in Brussel overleg plaats tussen de ministers van 17 eurolanden. De Britten zijn naar verluidt onaangenaam getroffen door het voorstel.
Het AD schrijft:
4635120668_0d8d0a677f
Verder zouden de twee aansturen op een versoepeling van de zogenoemde Basel 3-eisen op het gebied van kapitaaleisen aan banken. Daarmee moet de remmende werking die ervan uitgaat op de economie worden weggenomen.
De landen willen af van strenge regels uit het zogeheten Basel III akkoord die Londen graag opgelegd ziet. Door een soepelere interpretatie zouden de banken meer geld uit kunnen lenen aan midden- en kleinbedrijf.
De Britten willen juist strengere en snellere toepassing van de regels. De FT constateert dat het vooral gaat om technische details maar dat het aanleiding zal zijn voor een nieuw conflict tussen de Britten enerzijds en Frankrijk en Duitsland aan de andere kant.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.