Laatste update 29 juli 2020, 21:31
52

Frankrijk verbiedt terrasverwarmers

Frankrijk gaat het verwarmen van buitenruimtes verbieden. Ook moeten publiek toegankelijke gebouwen met airconditioning of verwarming, straks afgesloten deuren hebben. Dat meldt de Franse Huffington Post.

De maatregelen worden in het voorjaar van 2021 van kracht, en maken onderdeel uit van een groter pakket dat maandag werd gepresenteerd door de minister van Ecologische Transitie Barbara Pompili en de staatssecretaris voor Biodiversiteit Bérangère Abba.

Begin dit jaar voerde Rennes al een verbod op terrasverwarmers in. Terrasverwarmers zijn energieslurpers. Volgens de site Terrasheater.nl bedraagt het verbruik al snel 2 kWh per uur. Dat betekent dat een terrasverwarmer na vier dagen continu draaien al meer elektriciteit heeft verbruikt dan een zuinige ijskast in een jaar.

Pompili en Abba willen dat gebouwen die niet energiezuinig zijn, worden gerenoveerd. Huurders van panden die niet aan de energie-eisen voldoen, moeten de mogelijkheid krijgen om geen huur meer te betalen.

Daarnaast kondigden de bewindsvrouwen de creatie van twee nieuwe natuurparken aan. Pompili en Abba willen dat op termijn 30 procent van het Franse landoppervlak beschermd wordt.

Onlangs deed een burgerraad bestaande uit 150 door loting aangewezen Franse burgers, 149 aanbevelingen om de klimaatcrisis aan te pakken.

Geef een reactie

Laatste reacties (52)