Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk voert milieuzones in

  •  
06-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
PlaceCharlesdeGaule_300.jpg
Vanaf 2012 mogen in acht Franse steden geen vervuilende auto’s en tweewielers door bepaalde stadsdelen rijden
De Franse overheid gaat voor die jaar experimenteren met milieuzones. Vanaf 2012 worden in acht stadscentra milieuzones ingesteld waar geen vervuilende auto’s en tweewielers mogen rijden. De milieuzones worden onder andere ingesteld in Parijs, Bordeaux en Lyon.
De Franse krant Le Parisien schrijft dat ook voertuigen ouder dan 13 jaar niet meer het centrum in mogen. In totaal gaat het om 8 miljoen, 1,6 miljoen tweewielers en 300 duizend vrachtauto’s gaat in de drie grootste steden. Zij mogen vanaf 2012 niet meer in de binnensteden rijden omdat ze verouderde roetfilters hebben.
De voornaamste reden voor de ban op de auto voertuigen in de luchtvervuiling die schadelijk is voor de gezondheid. De Wereld Gezondheidsorganisatie zegt dat de levensverwachting van Europese stedelingen met negen maanden daalt vanwege de vele fijnstoffen in de lucht. Meerdere landen in Europa hebben al langer milieuzones. Nederland heeft er 12 en Italie heeft de meeste met ruim 80.
cc-foto: Paul Beattie / Denn

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.