Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse Assemblée keurt Boerkawet goed

  •  
13-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
burka_300.jpg
Dinsdag stemde de Tweede Kamer in Frankrijk in met het boerkaverbod
Ruim een jaar geleden verkondigde president Sarkozy dat allesverhullende kleding niet welkom is in zijn land. Het wetsvoorstel werd vandaag door een ruime meerderheid van de Nationale Assemblee aangenomen.
Tijdens het stemmen verliet een deel van de PS, de socialistische partij die de oppositie voert, de zaal. Zij zijn het niet eens met de vorm van het wetsvoorstel, omdat zij deze stigmatiserend vinden. Een wijdverbreid probleem is het overigens niet: In Frankrijk leven 5 à 6 miljoen moslims, waarvan 1900 de allesverhullende kleding draagt.
Critici zijn van mening dat Sarkozy en zijn regering stemmen proberen te winnen door in te spelen op het anti-islam sentiment.
Het wetsvoorstel moet nu naar de Senaat. Daar zal het naar alle verwachtingen ook goedgekeurd worden. Daarna moet het constitutionele hof in Frankrijk en het Europees Hof voor de rechten van de Mens nog akkoord gaan.
cc-foto: Rita M

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.