5

Franse homofoben voeren strijd tegen homohuwelijk op

Parlementsvoorzitter Claude Bartolone bedreigd wegens wetsvoorstel ... Eerder werd Nederlandse homo in elkaar geslagen ... 10.000en betogen tegen homohuwelijk

De Franse parlementsvoorzitter Claude Bartolone wordt bedreigd vanwege de wet die het homohuwelijk in Frankrijk mogelijk moet gaan maken. Dinsdag wordt over de wet gestemd, tot grote ontsteltenis van de bedreigers. Deze stuurden maandag een brief met buskruit naar Bartolone, inclusief een begeleidend briefje met de tekst: “Onze methodes zijn radicaler dan demonstraties. U heeft oorlog gewild, u hebt het.”


De bedreigers eisen dat de stemming over de wet in de Franse Tweede Kamer niet doorgaat. Eigenlijk staat het al zo goed als vast dat de wet er komt. Toch blijven veel conservatieven zich er tegen verzetten. Zo gingen afgelopen zondag nog tienduizend mensen de straat in Parijs op om hun afkeuring te laten blijken.

Volgens de laatste peilingen steunt zo’n 60 procent van de Franse bevolking het homohuwelijk. Desondanks lijkt de antipathie tegen het homohuwelijk de afgelopen weken te groeien en heeft het extreme vormen aangenomen. Zo werd de Parijse Nederlander Wilfred de Bruijn onlangs op een zaterdagnacht met zijn vriend in Parijs in elkaar geslagen door een groep homohaters. Hij liep onder meer een gebroken tand en scheuren in zijn kaakbot en schedel op. Een foto van zijn gezicht deed al snel de ronde op internet, waarna hij het gezicht van de Franse homofobe werd.

Huffington Post: Mariage gay: Claude Bartolone a reçu une lettre de menaces

Geef een reactie

Laatste reacties (5)