Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse supermarkten mogen overtollig voedsel niet meer weggooien

  •  
22-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
super_300_01.jpg
Nieuwe wet tegen voedselverspilling unaniem aangenomen ... Hulporganisaties moeten overschotten verdelen
Franse supermarkten mogen voedsel dat onverkocht is gebleven niet meer weggooien maar moeten de restpartijen schenken aan voedselbanken en hulporganisaties. Een wet die vernietigen van voedsel op grote schaal verbiedt is unaniem aangenomen door het Franse parlement.
“Het is schandalig te zien dat bleekmiddel in bakken met het eetbare voedsel wordt gegooid,” verklaarde een lid van de socialistische PS. Met de wet wordt het supermarkten verboden overtollig eetbaar voedsel te dumpen. In plaats daarvan moeten contracten gesloten worden met hulporganisaties die de restanten kunnen verdelen of met clubs die het voedsel terug in de voedselketen kunnen brengen als compost of veevoer.
Het doel van de wet is de verspilling van voedsel tegen te gaan en supermarkten te dwingen zorgvuldiger met producten om te gaan. In Frankrijk wordt per persoon zo’n 20 tot 30 kilo aan eetbaar voedsel in de vuilnisbak gegooid. De regering wil dat halveren.
cc-foto: Jan Willem van Wessel

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.