Laatste update 13:13
47

Frontman Pegida Nederland ronselt nu ook vluchtelingenjagers

Edwin Wagenveld, het Nederlandse gezicht van de extreemrechtse beweging Pegida, berucht bij het publiek nadat bekend werd dat hij in Bulgarije jacht maakt op vluchtelingen. Samen met frontvrouw van Pegida Duitsland en AfD-politica Tatjana Festerling trekt hij in Bulgarije op patrouille met Russische nationalisten. Maar daar blijft het niet bij: Wagenveld roept op Nederlanders op zijn Facebookpagina nu ook op zich aan te sluiten bij zijn jacht.

Wagenveld roept, gekleed in militaire kledij, op tot het aansluiten bij zijn actie. Zijn mede-jagers zijn onherkenbaar; ze zijn eveneens gehuld in camouflagekledij en dragen bivakmutsen. De Pegida-frontman zegt aan de grens van Bulgarije te staan om daar ‘geweldloos economische migranten’ tegen te houden. Eerder noemden Wagenveld en Festerling de vluchtelingen nog “kille, berekenende moslimstrijders, afkomstig uit achterlijke culturen die niets met onze vrije, decadente levensstijl te maken willen hebben en ons diep verachten”. Hoe geweldloos het eraan toe gaat zal bovendien ook nog moeten blijken. Westerling riep zelf tijdens een bijeenkomst van Pegida in Duitsland nog:

Als de meerderheid van de burgers zijn verstand zou gebruiken, dan zouden ze hun toevlucht zoeken tot hooivorken en ten strijde trekken tegen de volksverraders, de elites van de parlementen, van de rechtbanken, de kerken en van de pers.

Inmiddels heeft een aantal Kamerleden, waaronder PvdA’er Ahmed Marcouch, Kamervragen gesteld over het mogelijk vervolgen van Wagenveld.

 

Frontman Pegida Nederland jaagt in Bulgarije op vluchtelingen

Geef een reactie

Laatste reacties (47)