Laatste update 26 juni 2016, 12:45
100

Fundamentalistische christenen lanceren website tegen dinoplaatjes AH

dinodino_kaartjeDe actie van Albert Heijn waarbij kinderen via verzamelplaatjes kennis wordt bijgebracht over dinosaurussen is fundamentalistische christenen een doorn in het oog. Het verhaal van de dinosaurussen is immers ‘propaganda’ voor de evolutieleer. Terwijl de hardcore christenen daar niets van moeten hebben omdat in de Bijbel – het woord van God zelf – staat dat de aarde in zes dagen tijd is geschapen. Daarom zijn de christenen een campagne gestart tegen de populaire bioloog Freek Vonk, die met de plaatjes uitleg geeft over de dinos. Volgens de christenen zijn de dinosaurussen helemaal niet miljoenen jaren geleden uitgestorven maar pas vrij recent. Dinosaurussen en mensen leefden zelfs zij aan zij, volgens de strenggelovigen.

Op Dinodino staat onder de kop ‘Wat Freek je niet vertelt’ onder meer:

Freek vertelt maar één kant van het verhaal, dat dino’s miljoenen jaren geleden geleefd hebben. Maar deze feiten laten een ander verhaal zien. Misschien zijn dino’s wel helemaal niet zo lang geleden uitgestorven! Het lijkt erop dat mensen en dino’s samen geleefd hebben. Deze verklaring kom je ook tegen in de Bijbel. Daarin staat dat God in zes dagen de wereld heeft gemaakt. Alles was goed. Maar de eerste mensen, Adam en Eva, kozen tegen God. Dat wordt de zondeval genoemd. Daarom gaat het slecht met de wereld, en zijn er oorlogen, honger, natuurrampen en gaan mensen dood. De kinderen en kleinkinderen van Adam en Eva deden allemaal slechte dingen. Daarom stuurde God een wereldwijde overstroming (zondvloed). Hij veegde zo de aarde schoon om opnieuw te beginnen. Alleen Noach en zijn gezin geloofden nog in God. Daarom werden zij gered: ze moesten een hele grote boot (ark) bouwen. Daarin konden zij, en allemaal dieren, de zondvloed overleven. Veel van de fossielen, ook die van dino’s, zijn tijdens die zondvloed gevormd. Dat verklaart waarom ze nog zachte delen hebben. En als zowel mensen als dino’s door God gemaakt zijn, dan hebben ze ook samen geleefd. Dat zie je in de Bijbel ook nog terug. God spreekt daar over een ‘leviathan’ en een ‘behemot’. Dat zijn Hebreeuwse woorden. Maar de omschrijving is die van een dino!

De website is een initiatief van het christelijke propagandacentrum Logos Instituut, “de plek waar leraren en leerlingen aanvulling kunnen vinden op bestaand lesmateriaal”. Medewerkers daarvan schreven eerder in het Nederlands Dagblad:

In de Bijbel zul je het woord ‘dinosaurus’ niet vinden. Dat woord is pas in 1841 bedacht. Diverse geleerden als de oudtestamenticus Mart-Jan Paul en wetenschapshistorica Adrienne Mayor zijn van mening dat vóór die tijd het woord ‘draken’ gebruikt werd. Zo ook in de Bijbel. Daarnaast wordt in Job 40 gesproken over de behemoth, waarvan de beschrijving aan een sauropode (een dino met een lange nek) doet denken. De standaardvertaling ‘nijlpaard’ of ‘olifant’ doet de tekst geweld aan. Dino’s en mensen hebben in dezelfde tijd geleefd; door het lezen van de Bijbel is deze conclusie onvermijdelijk. Dino’s zijn door God geschapen.

Op Dinodino staan ook clips van de Amerikaanse fundamentalist Kent Hovind, een spreker die onder meer verkondigt dat de Amerikaanse regering achter de terreuraanslagen op 9/11 zit en dat ziektes als HIV en Alzheimer zijn ontwikkeld door de geheime elite die wereld bestuurt. Hij is diverse malen met justitie in aanraking geweest, onder meer wegens belastingontduiking.

Via de website kunnen kaartjes aangevraagd worden om uit te delen aan kinderen bij AH-kassa’s en hen zo naar de site te lokken.

Geef een reactie

Laatste reacties (100)