Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gedoogpolitiek: Wilders steunt uitbreiding EU

  •  
14-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image

PVV: Kroatië kom er maar bij

In de nationale verkiezingscampagnes was de PVV fel gekant tegen uitbreiding van de EU. PVV-eurofractieleider Barry Madlener wilde zelfs Roemenië en Bulgarije uit de EU gooien. Tijdens de onderhandelingen over een gedoogakkoord met het CDA en de VVD zal Geert Wilders moeten beloven ‘de regering niet naar huis te sturen’ als de toetreding van Kroatië tot de EU door Nederland wordt ondersteund.
Kroatië maakt kans om op korte termijn toe te treden tot de Europese Unie. Ook met Macedonië en Turkije wordt er momenteel onderhandeld over Europese integratie. Verwacht is dat op termijn ook andere Balkanlanden toe zullen willen treden.
De PVV wil uitbreiding van de EU stoppen. SP-eurofractieleider Dennis de Jong verwacht dat Wilders de deur dicht zal proberen te houden voor Bosnië en Albanië, omdat dit overwegend islamitische landen zijn. Indien Geert Wilders toch met de VVD en het CDA wil samenwerken zal hij uitbreiding van de EU toch moeten slikken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.