13

Geen 2012 voor Noord-Hollandse Bambi’s

Provincie wil in het najaar jacht openen op wilde damherten

De damherten in Noord-Holland halen 2012 niet als het aan de provincie ligt. Dieren die zich buiten het reservaat van de Waterleidingduinen vertonen worden pardoes afgeschoten, zo heeft de provincie bekend gemaakt.


De herten leven in een gebied dat eigendom is van de gemeente Amsterdam. De stad is tegen het afschieten van dieren en wil eerst andere middelen uitproberen, de provincie is voorstander van het onverwijld afmaken van de dieren. Damherten die het natuurreservaat verlaten worden door de provincie ‘uittredende herten’ genoemd en verliezen het recht op bescherming, ook al zijn er met Amsterdam afspraken gemaakt over het probleem.

De provincie deelt mee:

Los van de afspraken met Amsterdam beraadt de provincie Noord-Holland zich op aanvullende maatregelen langs de rand van de Waterleidingduinen. De provincie wil een ontheffing verlenen voor afschot van damherten die uit het leefgebied treden.

Bewoners van Noord-Holland zouden veel overlast hebben van de bambi’s. Zo klaagt de provincie dat buurttuinen ‘kaal’ worden gevreten.

Goed spul Bambi: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (13)