Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen studiefinanciering? Dan haken studenten massaal af

  •  
01-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
Flickr_studentenprotest_Roel1943_300.jpg
42 Procent van scholieren zegt niet verder te leren en 20 procent van de studenten zou stoppen, blijkt uit enquête van LSvb
Scholieren en mbo’ers haken massaal af als de studiefinanciering verdwijnt. 42 procent zegt in dat geval niet door te leren. Een op de vijf studenten in het hoger en universitair onderwijs zegt te stoppen met de studie als de ‘stufi’ ophoudt te bestaan. Dat blijkt uit een enquête van de Landelijke studentenvakbond Lsvb.
Volgens de studentenvakbond hebben meer dan 14.000 mensen het vragenformulier op de website wiljijstufi.nl ingevuld. Het merendeel (12.000) bestond uit studenten, de rest waren scholieren, mbo’ers en ouders. Hoewel er nog geen besluiten zijn genomen over veranderingen in het systeem van de studiefinanciering, zijn studenten bang dat door bezuinigingen de ‘stufi’ wordt vervangen door een leensysteem. Dit schrijft Trouw donderdag.
Lees hier meer
Foto: Flickr CC Roel1943

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.