Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen Woorden Maar Zaden

  •  
31-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zadenbieb.jpg
Leuk Rotterdams initiatief! De zadenbiblioteek
Rotterdam heeft er weer een leuk initiatief bij: de Geen Woorden Maar Zaden-bibliotheek. De bedoeling is dat je zaden ‘leent’, ze kweekt tot sterke planten, in bloei laat schieten, de zaden oogst en ze vervolgens weer inruilt voor een nieuwe soort. Het doel: samen bouwen aan een Rotterdamse zadencollectie.
De Geen Woorden Maar Zaden-bibliotheek is een project van Rotterdamse Oogst, een organisatie die als doel heeft de regionale voedselketen te versterken. Hiertoe organiseren ze evenementen en marktplaatsen. De Zadenbibliotheek zal als een pop-up bibliotheek door Rotterdam trekken en start op 18 september tijdens het World Food Festival. De oproep van Rotterdamse Oogst :
Om onze collectie met zaden aan te vullen met Rotterdamse prachtzaden roepen we iedereen met doorgeschoten sla, kruiden, bietjes en ander groenvoer op deze vooral niet weg te gooien maar juist (liefst met plant en al) te bewaren en langs te brengen.”
Volg ze ook op Facebook.

Meer over:

nieuws, lekker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.