14

Geldgebrek: Het Gesprek valt bijna stil

De TV-zender heeft van de rechtbank uitstel van betaling gekregen. UPDATE Algemeen directeur Harry de Winter: 'Het Gesprek heeft 10 miljoen nodig'

De rechtbank in Amsterdam verleent Het Gesprek surséance. De commerciële zender ziet geen mogelijkheden om op korte termijn uit de rode cijfers te komen. Dat meldt AT5.

Het bestuur van Het Gesprek had vanwege tegenvallende inkomsten uitstel van betaling aangevraagd. Hoe het nu verder moet met de zender kon bewindvoerder Dick Sluit nog niet zeggen. “We moeten nog een beslissing nemen. Het kan ook zijn dat de activiteiten worden voortgezet”, zei hij tegen AT5
De televisiezender heeft twintig mensen in dienst. Ontslagen zijn volgens Sluit nog niet aan de orde. Het Gesprek is in 2007 opgericht door Frits Barend, Ruud Hendriks en Derk Sauer. Bekende programma zijn onder andere Wintertijd, 1 Op 1 en Het Binnenhord van Jaïr.
Vanaf het begin zond de commerciële zender interviews en debatten uit, maar trok toen al weinig kijkers. Daardoor werden ook nauwelijks reclame-inkomsten gegenereerd en maakte de zender verlies. Op eigen aanvraag doet Het Gesprek ook niet meer mee met de kijkcijfermetingen.

Update: Het Gesprek heeft 10 Miljoen nodig
Volgens algemeen directeur Harry de Winter heeft het Gesprek tien miljoen euro nodig om door te kunnen gaan. De Winter is teleurgesteld dat de zender geen succes is. In een interview met Mediacourant.nl zegt hij:  

“Zeker, ik had nog wel door gewild. Maar als je over een aantal jaren rekent moeten er gewoon nog een aantal miljoenen in. En wil je het in één klap tot een succes maken, dan moet er misschien gelijk wel 10 of 15 miljoen euro in stoppen. Dat is momenteel nogal ‘n onzekere investering.”
Het Gesprek is nog op zoek naar investeerders, maar het is niet duidelijk hoeveel tijd het bedrijf daar nog voor heeft.

Geef een reactie

Laatste reacties (14)