Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Gele hesjes' blokkeren snelweg bij Maastricht

  •  
26-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-12-26 om 22.46.27
‘Gele hesjes’ hebben woensdagavond de Belgische snelweg E25 bij de grens met Maastricht geblokkeerd. Dat meldt 1Limburg. Bij de versperring hebben de demonstranten materialen op het wegdek gegooid en brand gesticht.
De blokkade wordt uitgevoerd door zo’n twintig demonstranten, op ongeveer 500 meter van de grens. De ‘gele hesjes’ hebben pallets op de snelweg gegooid en een deel daarvan in brand gestoken. Ook zouden ze met vuurwerk en autobanden het verkeer ontregelen.
De politie Limburg laat weten dat hun Belgische collega’s de leiding hebben aangezien de versperring op Belgisch grondgebied plaatsvindt. De burgemeester van Luik zou inmiddels aanwezig zijn om met de demonstranten te praten. Een eerder protest van Belgische ‘gele hesjes’, eind vorige maand in Brussel, liep uit de hand. Daar werden onder meer politiebusjes in brand gestoken en grote vernielingen aangericht in de regeringswijk. Ongeveer zestig mensen werden gearresteerd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.