Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeente Rotterdam bindt strijd aan met straattaal

  •  
03-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
382 keer bekeken
  •  
jouwtaalzijntaal.jpg
Gemeente start campagne 'Jouw taal is niet zijn taal' om jongeren bewuster te maken van de Nederlandse taal
De gemeente Rotterdam is een campagne gestart om jongeren bewuster te maken van de Nederlandse taal. Onder het motto ‘Jouw taal is niet zijn taal’ gaat het de strijd aan met straattaal. Jongeren worden aangespoord hun Nederlands beter te ontwikkelen zodat het vinden van een baan makkelijker wordt.
Middels posters worden jongeren aangespoord een test te doen op de website van de gemeente. Daar moeten ze drie zinnen vertalen van straattaal naar Algemeen Beschaafd Nederlands. Lukt dit niet, dan krijgen ze achteraf de waarschuwing:
Helaas. Je Nederlands is nog niet goed genoeg. Ik raad je aan om dit te verbeteren, dan maak je het jezelf een stuk makkelijker. Aan de gemeentebalie, bij de dokter en bij het vinden van een baan.
Volgens de gemeente beheersen veel jongeren in Rotterdam de Nederlandse taal niet, of zo slecht dat ze soms niet meer weten wat ergens mee bedoeld wordt. Het zou om zo’n 10.000 jongeren gaan die in problemen dreigen te komen als ze bijvoorbeeld moeten solliciteren.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.