Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeente Zoetermeer maakt einde aan Hollandse zuinigheid

  •  
06-05-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-05-06-om-11.06.50
Het aanpakken van Hollandse zuinigheid heeft de gemeente Zoetermeer afgelopen jaar 160 duizend euro opgeleverd. Dat meldt Omroep West. De extra inkomsten komen voort uit het invoeren van nummerbordherkenning in parkeergarages in het Zoetermeerse winkelcentrum Stadshart.
In de parkeergarages mag twee uur lang gratis worden geparkeerd. Veel op hun centen lettende winkeliers omzeilden die maximum duur door steeds net op tijd hun auto even naar buiten en weer naar binnen te rijden. Zo konden ze de hele dag gratis parkeren.
Aan dat krenterige trucje werd vorig jaar een einde gemaakt door vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco door kentekenherkenning bij binnenkomst in de garage. Opvallen is dat de gemeente er niet op gerekend had dat Zoetermeerders en masse zulke bespaarders waren: in de begroting was rekening gehouden met fors minder inkomsten uit de nieuwe maatregel.
cc-foto: zoetnet

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.