Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeenten houden regie openbaar vervoer

  •  
02-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
TramAdam_300_01.jpg
Senaat akkoord met initiatiefwet aanbesteding ov
Het verplicht aanbesteden van het openbaar vervoer is van de baan. De maatregel die werd genomen door kabinet Rutte I is door een initiatiefwet van PvdA, GroenLinks, SP en D66 van tafel geveegd. De Eerste Kamer ging dinsdag akkoord net het voorstel om gemeenten zelf de regie te laten houden over het aanbesteden van hun openbaar vervoer.
In de Tweede Kamer kregen de initiatiefnemers ook steun van de PVV. In de Eerste Kamer stemden daarbij ook de ChristenUnie, Partij voor de Dieren, OSF en 50PLUS in met het voorstel.
De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht mogen nu zelf blijven bepalen hoe ze hun vervoer regelen. PvdA-lid Jacques Monasch benadrukte vorige week nog dat het er om gaat dat de lokale autoriteiten autonomie en keuzevrijheid behouden.   
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.