Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Gemeenten, maak werk van het Energieakkoord'

  •  
07-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_Energiecentrale_screenpunk_300.jpg
Ed Nijpels, die toeziet op de uitvoering: 'Er is geld voor verduurzaming, zorg dat het op gaat' 
Ed Nijpels vreest dat gemeenten onvoldoende werk zullen maken van het Energieakkoord. Dat zegt de oud-politicus (VVD) woensdag in het NRC Handelsblad. Nijpels is voorzitter van de commissie die toeziet op de uitvoering van het akkoord.
Gemeenten zouden een belangrijke rol moeten spelen in het begeleiden van energiebesparing, vindt Nijpels.
Er is geld voor energieloketten, er is een fonds beschikbaar van 300 miljoen euro om woningen te isoleren. Zorg ervoor dat dat geld aan het eind van dit jaar op is.
De overheid, het bedrijfsleven en de milieubeweging sloten in 2013 het Energieakkoord. In 2020 moet 14 procent van de energie die in Nederland verbruikt wordt, duurzaam worden opgewekt. Op dit moment is dat nog maar 4,5 procent. Daarmee loopt Nederland ver achter bij de meeste andere landen van Europa.
Een Kamermeerderheid heeft ingestemd met het Energieakkoord, toch vragen afzonderlijke Kamerleden om uitzonderingen. Nijpels ziet daarin een gevaarlijk hellend vlak.
Foto-cc: Screenspunk

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.