17

Gemeenten vrezen fatale gevolgen verdwijnen spoedeisende hulp

Zorgverzekeraars dringen aan op concentratie eerste hulpvoorzieningen, waardoor spoedeisende hulp in lokale ziekenhuizen verdwijnt

In steeds meer gemeenten verdwijnt de afdeling spoedeisende hulp uit het ziekenhuis, maar hoewel de zorgverzekeraars dit als een verbetertraject zien, vrezen gemeenten dat het levens gaat kosten.

RTL Nieuws bericht vandaag over het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer, één van de ziekenhuizen waar de afdeling spoedeisende hulp zou gaan verdwijnen. De gemeente Zoetermeer is woest over plannen van de Zorgverzekeraars, waardoor patiënten straks voor kleine spoedeisende hulp op de huisartsenpost zijn aangewezen, en als het ernstiger is op het ziekenhuis in Den Haag. Al meer dan tienduizend bewoners hebben een petitie tegen de plannen getekend.

Ook spoedeisende hulpafdelingen in Weert , Sittard , Nijmegen en steden in Friesland en Noord Holland worden waarschijnlijk gesloten. Volgens de Zorgverzekeraars is concentratie van spoedeisende hulp echt nodig om de zorgkwaliteit te verbeteren.

cc-foto: ermd2000

Geef een reactie

Laatste reacties (17)