Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gemeenteraad beloont schoppende agente met bloemetje

  •  
29-06-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
schoppendeagente_01.jpg
Alleen GroenLinks vindt dat arrestant óók een bloemetje moet krijgen ... VIDEO De Vijfde Dag over het gebruik van geweld door de Rotterdamse politie
De Rotterdamse politieagente die vorige week in opspraak raakte omdat ze een dronken arrestant had geschopt, krijgt een bloemetje van de gemeenteraad. Bijna alle partijen waren het in de raadsvergadering van donderdagavond eens dat zij juist had gehandeld. Alleen GroenLinks vond dat ook de arrestant een bloemetje moet krijgen, zo meldt onder andere de Volkskrant vrijdag.
Bekijk de video in andere formaten. De agente gaat maandag weer aan de slag, zei burgemeester Ahmed Aboutaleb. De dronken man, een Let, heeft een boete gekregen van 480 euro, zo is in de Volkskrant te lezen.
Een omstander maakte een video van het incident en plaatste die op YouTube. GroenLinks sprak van buitensporig politiegeweld, Leefbaar Rotterdam vond dat de agente moest worden ontslagen. Het Openbaar Ministerie concludeerde na onderzoek dat de het geweld dat de agente gebruikte passend was.
Het EO-programma De Vijfde Dag maakte een reportage over de Rotterdamse politie (vanaf 15 minuut 20) en bezocht daarbij ook de Rotterdamse raad, die donderdag een spoeddebat hield over de kwestie. Heeft de Rotterdamse politie een kort lontje? Is de samenleving verhard en gaat de politie daar alleen in mee?
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.