Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Generaal McChrystal ontslagen

  •  
23-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
rolling-stone-general-300pz.jpg
Kritiek op regering-Obama maakte positie van Afghaanse bevelhebber onmogelijk
De Amerikaanse generaal Stanley McChrystal is ontslagen door president Obama. Aanleiding zijn uitspraken die hij heeft gedaan tegenover het tijdschrift Rolling Stone.
Een bron bij het Pentagon meldde  het voorgenomen ontslag van McChrystal, zo meldt de Volkskrant. De hoogste commandant van de NAVO-troepen in Afghanistan is naar Washington ontboden om tekst en uitleg te geven over zijn kritiek op de politici waarmee hij te maken heeft. Minister van Defensie Robert Gates zei dat McChrystal hem dinsdag al zijn excuses heeft aangeboden voor zijn ‘slechte beoordelingsvermogen’.
In het artikel, dat vrijdag pas in print verschijnt, spreken McChrystal en zijn naaste medewerkers uiterst negatief over een aantal hoge Amerikaanse functionarissen, waaronder de Amerikaanse ambassadeur in Kabul, Karl Eikenberry (door wie McChrystal zich ‘verraden’ voelt), en vice-president Joe Biden.
Lees hier het hele artikel in Rolling Stone.  Update 18:00 uur  Generaal McChrystal is door president Obama ontslagen. Zijn opvolger is David Petraeus.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.